Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Ne 4 janar 2009 u hapen librat e porosive per makinen 315 km/h Audi R8 duke e bere ate makinen e pare ne bote me te gjitha dritat me LED ( feneret e perparem, dritat e udhetimit diten, sinjalet e kthimit, stopat e frenimit).

audi_r8_2

LED do te thote (light emitting diode ) nga anglishtja diode qe emeton drite, LED-et jane dritat e se ardhmes sepse ato jane te fuqishme, kane nje shperndarje drite homogjene dhe jane kater here me kursimtare se llambat halogjene qe perdoren zakonisht, gjithashtu kane nje jetegjatesi shume te madhe.

Read more

Ekrani me i Madh ne Bote me LED do ndertohet ne Dubai

Shqip


Tameer Holding Kompania e Zhvillimit UAE ne Dubai do te Ndertoje Ekranin me LED me te madh ne bote te ndertuar ndonjehere.Ekrani do te vendoset ne ne nje ndertese komerciale ne lagjen MAJAN te Dubailand.
E quajtur “Podium” Ndertesa me kete ekran LED do te jete e para ne bote me lartesine 33-kate e cili do te jete e dukshme 1.5 kilometra larg.
Ideja e Tameer eshte dizenjuar nga ekspertet e teknologjise LED Dactronics dhe do te jete nje mjet i fuqishem per Publicitet, Mesazhe dhe Art.

Read more