15 Faqet me te mira per te mesuar online FALAS

Nuk ka rendesi nese jeni 5 vjec apo 95 vjec, interneti ka shume mundesi per te ofruar. Sidomos kur behet fjale per edukimin, resurset e internetit jane te panumerta. Mbi te gjitha, shume faqe web-i me kualitet jane plotesisht falas. Nga historia deri te kodimi,nje edukim ekselent falas ju pret ne 15 faqet e web-it te listuara me poshte.

1. Coursera

Coursera-e1421802511804

 

Coursera.org eshte nje faqe web partnere me shume universitete dhe organizata neper bote. Kjo faqe ju sjell shumellojshmeri temash dhe prespektivash.. Coursera eshte mjet shume i fuqishem per edukimin online dhe perfshin gjithashtu kurse nga disa nga universitetet me te mira boterore. Coursera eshte shume e dobishme nese po kerkoni te studioni tematika te ndryshme ose nese deshironi kurse nga shkolla te ndryshme.

2. Khan Academy

Khan-Academy

Duke qene partnere me shume kolegje, akademia Khan ofron nje faqosje shume mire te organizuar dhe shume te dobishme. Duke u kujdesur per shume kurse ne internet, Akademia Khan ofron nje detajim mbreselenes rreth shume temave. Akademia Khan eshte lehtesisht e perdorshme dhe kjo ju lehteson akoma me teper edukimin e vazhdueshem.

3. Open Culture Online Courses

Open-Culture-Online-Courses-

 

Nese po perpiqeni te gjeni materialet qe ju nevojiten, provoni te hapni listat e kurseve online te Open Culture. Faqja permban rreth 1000 leksione,video apo incizime nga univerisitet ne gjithe boten. Kjo faqe permban shume materiale qe gjenden vetem ne faqet private te universiteteve, dhe jane shume mire te kategorizuara. Kjo do te thote se ju mund te gjeni qindra kurse universitare pa qene nevoja qe te kerkoni vecanerisht ne cdo faqe interneti individuale te universiteteve . Lista e Open Culture permban kurse nga Anglia, Australia, Wales dhe shume universitete shteterore amerikane. Pra mund te themi qe eshte nje resurs i dobishem per te gjetur kurse edukuese.

Read more

10 Gjera te mrekullueshme qe mund te beni me Wolfram Alpha

wolfram alphaNuk e di keni degjuar ndonjehere per Wolfram Alpha e cila eshte nje “motorr kerkimi llogarites njohurish”. Kjo duket fjale pak e veshtire por nese e provoni ta perdorni do shikoni qe eshte nje vegel shume e mire qe mund t’ju vije ne ndihme ne zgjidhjen e problemeve tuaja te perditshme.

Aplikacioni i Apple qe komandohet me ze “siri” 25% te kerkimeve te tij i merr nga wolfram alpha. Ju mund ta perdorni kete mundesi qe kjo vegel ofron ne avantazhin tuaj ne jeten e perditshme ose per zgjidhjen problemave te shkolles.

Kjo kuti kerkimi bosh ne faqen kryesore ofron mundesi te pafundme.Nqs klikoni nje nga imazhet me jeshile si ne rastin e mesiperm do tju shfaqet nje nga shume mundesite per te cilen kjo faqe ofron zgjidhje. Me poshte do te rendisim disa nga aftesite qe ky motorr kerkimi zoteron.

Read more

Anatomia e Trupit te Njeriut

Nje nga serviset qe Google mbylli si pjese e aplikacioneve te Google Labs ishte dhe Google Body Browser( Eksploruesi i Trupit). Ishte nje faqe e mire per studentet e anatomise dhe fiziologjise. Fatmiresisht jane disa faqe te tjera qe bejne te njejten gje qe bente Google Body Browser. Nje Alternative e tille eshte Healthline Body Maps Model.

Nje alternative tjeter me e kompletuar eshte Faqja e BioDigital Human.

anatomia e njeriutBioDigital Human ofron modele interactive 3 dimensionale te anatomise se njeriut. Ju mund te shfaqni ose te fshihni pamje te ndryshme te trupit te njeriut ne varesi te sistemeve te trupit te jeriut qe doni te shikoni. Psh Mund te shfaqni vetem nje ose te mbivendosni disa nga organet e njeriut ose sistemet e meposhtme te trupit te tij:
sistemin kockor, sistemin e tretjes, sistemi urinar,sistemi riprodhues,sistemin e frymemarrjes,sistemi endokrin, sistemin limfatik, sistemi nervor,sistemi kardiovaskular,sistemi i ligamenteve,sistemin muscular.

Read more

Dizenjo dhe Arredo Shtepine tende me Autodesk Homestyler

Nese planifikoni te rimodeloni ose te ri arredoni shtepine tuaj, Autodesk ju vjen ne ndihme me nje produkt fantastik qe sapo ka nxjerre online. Ai quhet Autodesk Homestyler dhe eshte mjet shume i mire per te ridizenjuar ose arreduar shtepine ose kopshtin tuaj. Ai ofron mundesine qe me nje te rreshqitur te mousit te vendosni … Read more