Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Ne 4 janar 2009 u hapen librat e porosive per makinen 315 km/h Audi R8 duke e bere ate makinen e pare ne bote me te gjitha dritat me LED ( feneret e perparem, dritat e udhetimit diten, sinjalet e kthimit, stopat e frenimit).

audi_r8_2

LED do te thote (light emitting diode ) nga anglishtja diode qe emeton drite, LED-et jane dritat e se ardhmes sepse ato jane te fuqishme, kane nje shperndarje drite homogjene dhe jane kater here me kursimtare se llambat halogjene qe perdoren zakonisht, gjithashtu kane nje jetegjatesi shume te madhe.

Read more