Fjalor Anglisht Shqip

Fjalor Anglisht Shqip

Kjo faqe eshte krijuar qe tju vije ne ndihme nese keni veshtiresi me gjuhen angleze.

  • Faqja e pare eshte faqja e google translate e cila mundeson jo vetem perkthimin e fjaleve por dhe te fjalive te shkurtra. Mgjt ky fjalor i google translate nuk eshte i plote dhe shum perkthime i ben gabim keshtu qe me kombinimin e te dyve ketyre fjaloreve ju do te mund te perktheni pothuajse cdo gje qe ju nevojitet.
  • Fjalori tani mundesohet dhe per Smartphon-at Android shkarkojeni tek linku i meposhtem:

fjalor-anglisht-shqip-per-android

Per te ditur me shume per google translate lexoni me poshte.

Fjalori Anglisht Shqip Google Translate eshte nje fjalor online I ndertuar nga Google, megjithese eshte I mire ne perkthimin e fjaleve ai nuk eshte perfekt. Kjo ndodh sepse te gjithe mund te kontribuojne ne perkthimin e fjaleve qe ata dine (Kjo behet me aprovimin e Google. Megjithate ky fjalor eshte nje nga makinat me te mira te perkthimit online. Edhe pse nuk mund te perktheje cdo fjale apo tekst ju mund ta kuptoni domethenien e tekstit qe do perktheni.

Perkthimi i Textit
Ekzistojne tre menyra per te perkthyer tekste te ndryshme nga interneti per lexuesin.

• Menyra e pare: Shkruani fjalen anglisht qe doni te perktheni dhe ajo do te perkthehet ne gjuhen shqipe automatikisht.
• Menyra e dyte: Metoda Copy Paste ju vjen ne ndihme kur keni paragrafe ose fjali te gjata per te perkthyer. Kopjoni nje pjese teksti nga burimi ne te cilin ai ndodhet (psh ne kompjuterin tuaj ose ne internet) dhe pastaj e beni paste kete tekst ne perkthesin e google dhe ai tekst perkthehet menjehere ne gjuhen e deshiruar.

Perkthim me metoden copy paste
• Menyra e trete: Perkthimi i te gjithe faqes, ju mund te kopjoni adresen URL e nje faqeje interneti dhe ta vendosni ne kutine e perkthimit te google translate dhe ne kete menyre pasi te shtypni butonin me ngjyre blu Translate do te perkthehet e gjithe faqja e internetit.

perkthim i faqeve te internetit
Rezultati i perkthimit te te gjithe faqes qe ne kemi perzgjedhur per shembullin tone do te shfaqet si ne rastin e meposhtem me faqen e marre nga Wikipedia per biografine e  Jennifer Lopez.

rezultati i perkthimit i faqeve te internetit
Disa Opsione shtese te Google Translate qe mund t’ju vine ne ndihme.

1. Opsioni i futjes se tekstit me ane te te folurit me mikrofon:

Nese ju keni nje mikrofon te instaluar ne kompjuterin tuaj atehere ju mund fusni tekstin qe doni te perktheni ne kutine e majte thjesht duke folur,kjo realizohet duke shtypur butonin e mikrofonit dhe pasi te shfaqet mini tabela qe lexon Speak Now flisni ne anglisht per te vendosur fjalen ose fjaline qe doni te perktheni. Kujdes ne theksin qe perdorni pasi fjalori mund ta kuptoje gabim fjalen nese ajo nuk thuhet e sakte.


opsioni i futjes se fjaleve me mikrofon
2. Opsioni per te degjuar si lexohen fjalet ne Anglisht

Pasi keni futur fjalen ne kutine e majte ku eshte zgjedhur gjuha Angleze shtypni butonin a artopalantit qe lexon Listen dhe nje ze kompjuterik do te lexoje fjalen ne anglisht, ky opsion eshte shume i vlefshem per ata qe e kane nje fjale te shkruar ne anglisht por nuk e dine si lexohet kjo fjale. Po te vini re ky fjalor pervec perkthimit kryesor te fjales Flower ne rastin tone qe eshte perkthyer ne fjalen Lule ne shqip jep dhe disa kuptime te tjera te kesaj fjale per emra dhe folje. te treguara ne figuren me poshte me shigjete.

Opsioni per te degjuar fjalet

3. Opsioni i kthimit te gjuhes nga nje gjuhe ne tjetren
Perdorimi i ketij fjalori Anglisht Shqip nga Google Translate eshte shume i thjeshte. Mjafton te vendosni fjalen Anglisht ne kutine boshe dhe fjala automatikisht do te perkthehet ne shqip ne kohe reale. Ky fjalor mund te perdoret edhe per te perkthyer fjalet nga Shqip ne Anglisht dhe kjo relaizohet duke shtypur butonin gri me 2 shigjeta i cili ben te mundur nderrimin e drejtimit te perkthimit nga Anglisht – Shqip ne Shqip – Anglisht.


Opsioni i ndryshimit te gjuhes

270 thoughts on “Fjalor Anglisht Shqip”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.