Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Ne 4 janar 2009 u hapen librat e porosive per makinen 315 km/h Audi R8 duke e bere ate makinen e pare ne bote me te gjitha dritat me LED ( feneret e perparem, dritat e udhetimit diten, sinjalet e kthimit, stopat e frenimit).

audi_r8_2

LED do te thote (light emitting diode ) nga anglishtja diode qe emeton drite, LED-et jane dritat e se ardhmes sepse ato jane te fuqishme, kane nje shperndarje drite homogjene dhe jane kater here me kursimtare se llambat halogjene qe perdoren zakonisht, gjithashtu kane nje jetegjatesi shume te madhe.

audi_r8_5

LED-eve mund tu rritet ose tu zvogelohet ndricimi ne menyre elektronike. Ne te ardhmen feneret e perparem do tu pershtaten kushteve te motit, shpejtesise dhe distances midis makinave. Audi tashme ka nje fener i cili ofron vizibilitet te mire naten pa irrituar shoferet qe vine perballe, duke matur distancen e makines qe afrohet dhe pershtatur formen e drites vazhdimisht.
audi_r8_6

Feneri LED i Audi-t R8 eshte perfaqesuesi i pare i nje gjenerate te re feneresh te cilet perdorin vetem LED dhe qe ne vetvete reduktojne c’lirimin e dioksidit te karbonit. Nje pakete me drita te brenshme LED per kabinen dhe kroskotin, sensore shiu etj, jane gjithashtu standart ne kete mrekulli te teknologjise.

audi_r8_3

Kjo bishe do te kushtoje $110,000 dhe ka 420 kuaj fuqi, Arrin te kape 100km/h nga zero per 4.6 sekonda.

audi_r8_4

audi_r8_1

1 thought on “Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.