Pershpejtoni Navigimin ne Taskbar-in e Windows 7 me nje ndryshim ne Regjistrin e Windows

Pershpejtoni_Navigimin_ne_Taskbar-in_e_Windows_7

Taskbar-i i Windows 7 eshte padyshim nje shtese shume e mire qe i eshte bere windows 7, por nese ju keni me shume se nje dritare programi te hapur (psh: dy dritare internet exporer ose dy dritare Word-i) juve do t’ju duhet te klikoni dy here per te kaluar nga nje dritare tek tjetra ose do ju duhet ta mbani shigjeten e mouse-it siper per ta vajtur tek dritarja qe ju deshironi.

Me poshte do te spjegojme nje tekinke te thjeshte qe tju ndihmoje ta beni kete veprim me nje te klikuar te mouse-it. Dhe me besoni kjo do ju kurseje shume kohe dhe besdisje gjate punes tuaj ne kompjuter.

Kjo teknike ben te mundur qe te aktivizohet dritarja e fundit active e nje programi kur ju klikoni tek ikona e tij ne taskbar.

Ndiqni me kujdes hapat me poshte:

  • Hapni Regedit.exe (shtypni ne tastjere Win+R qe te hapet programi Run dhe aty beni paste regedit.exe dhe shtypni ok)

hap_regedit

  • Navigoni tek kollona majtas HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

regedit

  • Shkoni tek menuja Edit->New->DWORD (32-bit) Value

lastactiveclick

  • Emërojeni vleren e sapo krijuar LastActiveClick

lastactiveclickrename

  • Duke Selektuar vleren e sapo emeruar shtypni enter per t’ja ndryshuar vleren nga 0 ne 1 dhe pastaj shtypni butonin OK.

ndryshimivleresseregjistrit

  • Beni restart explorer duke restart-uar windows dhe cdo gje eshte ne rregull tani.

Pasi windows te ri ndizet do te shikoni se sa shpejt mund te navigoni tani kur keni shume dritare te te njejtit program te hapura ne taskbar-in e windowsit.
Shpresojme qe ky tutorial tju ndihmoje te kurseni kohe gjate punes tuaj me windows 7, jemi te bindur se pas ketij ndryshimi do te kuptoni sa kohe keni humbur me pare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.