iPhone 5 i zbllokuar del ne treg

Per te gjithe ata qe urrejne telefonat e bllokuar erdhi momenti per tu gezuar. Versioni i zbllokuar i iPhone 5 me ne fund del ne treg ne USA.
Te enjten ne mbremje, Apple ka perditesuar dyqanin e saj online per te ofruar nje version GSM te zhbllokuar te modelit te fundit iPhone. Por ne kete rast kjo pajisje vjen me nje cmim me te shtrenjte se sa ne versionet me kontrate te cilat kushtojne $199, $299 dhe $399 perkatesisht per versionet 16Gb, 32GB, dhe 64 GB.
Pra ne vesionin e zhbllokuar cmimet do te jene si me poshte:

iphone 5 i zhbllokuar del ne treg

  • $649 per versionin me memorje 16 gigabyte
  • $749 per versionin me memorje 32 gigabyte
  • $849  per versionin me memorje 64 gigabyte
     

Versioni i zbllokuar i iphone 5 supporton cdo rrjet GSM neper bote kjo vlen dhe per rrjetet e GSM ne shqiperi.
Kini parasysh qe versionet me kontrate me te vertete jane me te lira ne fillim por ne perfundim te kontrates me kompanine celulare ato shkojne me shume se versioni i zhbllokuar. Pra per Shqiptaret eshte me me vlere te blejne versionin e zhbllokuar pasi mund ta perdorin me cdo rrjet ne shqiperi.

Ka nga ata qe mund te pyesin po sikur te blejme versionin me kontrate dhe pastaj ta zhbllokojme telefonin me ane te softwareve. Edhe ky varjant mund te behet por qe te prishesh kontraten ka penalitete qe shkojne mbi 325$ keshtu nqs ju blini versionin me kontrate $199 dhe prishni kontraten duhet te paguani 325$ te tjera dhe vlera e telefonit shkon $524 pervec kesaj duhet te paguani dhe per te zhbllokuar telefonin ketu ne shqiperi qe ne shume raste kam degjuar qe shkon mbi 100$ pra vlera totale e telefonit shkon $624. Duke e krahasuar kete vlere me vleren e telefonit te zhbllokuar nuk ja vlen ti hysh kesaj rruge te gjate per me teper nuk do te keni mundesine te beni update telefonin sa here qe nje i tille shfaqet online pasi telefoni juaj mund te bllokohet perseri.

Pra varjanti me i mire ngelet te blesh telefonin e zhbllokuar. Telefonat e zhbllokuar iphone kane dale dhe ne Itali dhe ne vende te tjera te europes por atje jane me cmime me te shtrenjta se na Amerike.

Cmimet ne Itali jane si me pshte:

  • 729 € ($947)  per versionin me memorje 16 gigabyte    (  $298 me shume se ne USA)
  • 839 € ($1090) per versionin me memorje 32 gigabyte  (  $341 me shume se ne USA)
  • 949 € ($1233) per versionin me memorje 64 gigabyte   (  $484 me shume se ne USA)

Sic e shikoni dhe vete cmimet ne Itali jane shume me shtrenjte se ne USA.

Menyra me e lire per te blere nje iPhone 5 eshte ta blini nepermjet ndonje mikut tuaj ne USA dhe ai tua sjelle ne shqiperi personalisht ose me poste.
Kujdes! Nqs do e sillni me poste kini kujdes se nqs e deklaroni si iPhone me cmimn real qe e keni blere mund te paguani dhe dogane.

Menyra me e mire qe ti shmangesh doganes do te ishte qe ta blinte ndonje miku juaj ne usa dhe ta dergonte ne Shqiperi me posten shteterore Amerikane USPS duke e deklaruar me nje vlere te ulet dhe si te perdorur ose duke e deklaruar si music player. Psh: Music Player 85$.

Kjo menyre ka te keqen e vet sepse ne rastin e humbjes se pakos juve do te merrni nga siguracioni vetem vleren 85$ jo vleren e plote te telefonit.
Menyra me e sigurte ngelet ajo qe thame me siper qe tua sjelle ndonje miku juaj personalisht nga USA ose me njeri tjeter. Ne kete menyre nuk rrezikoni fare.

Faqja ne USA ku mund te blini Iphone 5 te zhbllokuar:

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_iphone/family/iphone5

Faqja ne ITALI ku mund te blini Iphone 5 te zhbllokuar:

http://store.apple.com/it/browse/home/shop_iphone/family/iphone5

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.