iPhone 5 do te dale ne shitje ne me shume se 50 Shtete kete muaj perfshi dhe Shqiperine

Apple do ta dyfishoje numrin e shteteve ne te cilat do te behet e mundur dalja ne treg e iPhone 5. Apple njoftoi te henen se iPhone 5 do te dale ne shitje ne Korene e Jugut kete te premte, dhe do te vije ne me shume se 50 Shtete te tjera deri ne fund te muajit Dhjetor. Iphone 5 doli zyrtarisht ne shitje ne USA dhe ne disa shtete te tjera ne 21 shtator 2012 dhe per momentin eshte ne shitje ne 47 shtete perreth botes. Kjo dalje e pershpejtuar e iPhone 5 kete muaj do ta beje Apple te mbaje premtimin e dhene me pare per ta nxjerre smartphonin ne shitje ne 100 shtete deri ne fund te vitit 2012.

iPhone5 del ne shqiperi zyrtarisht

Lajmi per kete dalje ne treg ne keto shtete vjen ne nje kohe kur furnizimet me iPhone 5 me ne fund jane duke arritur te kapin kerkesen e larte per kete telefon. Koha e postimit per iPhonin ne USA ka rene ne nje jave tashme, nje kohe relativisht e ulet kur e krahason me 2-3 jave qe duheshin para dy muajsh per ta postuar.


Keto jane datat ne te cilat do te dale iphone sipas Apple.

  • Te Premten dt 7 Dhjetor: Koreja e Jugut
  • Te Premten dt 14 Dhjetor: Shqiperi, Antigua, Barbuda, Armeni, Bahamas, Bahrein, Bolivi, Brazil, Kili, Kine, Kosta Rika, Qipro, Ekuador, Grenade, Indonezi, Izrael, Xhamajke, Jordani, Kuvajt, Maqedoni, Malajzi, Moldavi, Mali i Zi, Panama, Paraguaj, Filipine, Katar, Rusi, Arabi Saudite, Afrike e Jugut, Tajvan, Turqi, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ne Venezuele
  • Te Premten dt 21 Dhjetor:Barbados,Botsvane, Kamerun, Republika e Afrikes Qendrore. Egjipt, Guine, Bregu i Fildishte, Kenia, Madagaskar, Mali, Mauritius, Marok, Niger, Sengeal, St. Kitts, St. Lucia, St Vinsent dhe Grenadines, Tunizia, Uganda dhe Vjetnam.

Per ata qe deshirjone te bejne nje dhurate me vlere per kete fund viti do ta kene kete mundesi qe nga data 14 Dhjetor. Nje nga Dyqanet e Apple ne Tirane ndodhet ne Qendren Tregtare TEG.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.