Parashikimi i Motit

Tirane Actual Weather
16°C
Partly sunny
Ndjehet si: 19°C
Lag. Relative: 63%
Drejt. eres: V
Shpejt. eres: 3.7km/h

Advertisement10 Day Forecast Tirane

E Enjte

06 Tetor

11°C | 25°C

Partly sunny

More sunshine than clouds

E Premte

07 Tetor

13°C | 28°C

Intermittent clouds

Intervals of clouds and sunshine

E Shtune

08 Tetor

14°C | 26°C

Intermittent clouds

Sun through high clouds

E Diel

09 Tetor

14°C | 26°C

Partly sunny

Partly sunny

E hënë

10 Tetor

17°C | 26°C

Partly sunny

Partly sunny

E Martë

11 Tetor

16°C | 21°C

Partly sunny w/ showers

Partly sunny and not as warm with a couple of showers

E Mërkurë

12 Tetor

16°C | 23°C

Mostly cloudy

Mostly cloudy

E Enjte

13 Tetor

14°C | 24°C

Intermittent clouds

Clouds and sun

E Premte

14 Tetor

14°C | 25°C

Sunny

Sunshine

E Shtune

15 Tetor

14°C | 24°C

Mostly sunny

Mostly sunny


 

Weather Prediction in Albania and Kosovo

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:

Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje
LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

 

Faqe te Ngjashme:

moti ne kosov

 

 

91 thoughts on “Parashikimi i Motit”

Leave a Reply to Adi Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.