Parashikimi i Motit

Tirane Actual Weather
26°C
Sunny
Ndjehet si: 30°C
Lag. Relative: 53%
Drejt. eres: JJL
Shpejt. eres: 1.9km/h

Advertisement10 Day Forecast Tirane

E hënë

19 Gusht

22°C | 34°C

Sunny

Plenty of sunshine; very warm

E Martë

20 Gusht

23°C | 36°C

Sunny

Plenty of sunshine; hot

E Mërkurë

21 Gusht

22°C | 36°C

Sunny

Plenty of sunshine; hot

E Enjte

22 Gusht

22°C | 37°C

Hot

Times of clouds and sun, a thunderstorm in one or two spots; very hot

E Premte

23 Gusht

24°C | 36°C

Hot

Periods of clouds and sun; very hot

E Shtune

24 Gusht

24°C | 37°C

Partly sunny

Partly sunny; very warm

E Diel

25 Gusht

29°C | 39°C

Hot

A thunderstorm around in the morning; otherwise, partial sunshine; very hot

E hënë

26 Gusht

28°C | 38°C

Hot

Partly sunny; very hot

E Martë

27 Gusht

26°C | 38°C

Hot

Partly sunny, very hot; a thunderstorm around in the afternoon

E Mërkurë

28 Gusht

19°C | 32°C

Partly sunny w/ t-storms

Partly sunny, a thunderstorm or two


 

Weather Prediction in Albania and Kosovo

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:

Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje
LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

 

Faqe te Ngjashme:

moti ne kosov

 

 

91 thoughts on “Parashikimi i Motit”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.