Kuriozitete te shkurtra

Termete
Afersisht nje milion termete bien cdo vit.Nga keto nje termet i madh bie cdo dy jave nen det.

Nafta ne Alaske
Tubacionet e Naftes ne Alaske shtrihen rreth 1300 km nga Oqeani Arktik ne Alasken e jugut. Dhe per te pershkuar kete rruge nafta nxehet te pakten deri ne temperaturen 45°C per ta bere ate te mos ngrije gjate rruges ne tubacion.

Zeri ne uje.
Zeri udheton ne uje me nje shpejtesi prej 1507 metrash per sekonde.Kjo eshte afersisht tre here me shpejte se udhetimi i zerit ne ajer – 331m per sekonde.

Diamanti me i madh ne bote.
Cullian-i ishte diamanti me i madh i paprere ne bote.Ai u zbulua ne Afriken e Jugut ne vitin 1905. Ai ishte sa grushti i njeriut dhe peshonte gjysem kilogrami.Diamanti me i madh i prere prej tij quhet “Ylli i Afrikes” dhe ndodhet ne British Royal Sceptre ne kullen e Londres.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.