Kuriozitete – Trupi i Njeriut

1) Gjatesia nga kyci I dores deri tek berryli eshte e njejte me gjatesine e shputes se kembes.
2) Zemra juaj rreh 101,000 here ne dite. Gjate jetes ajo do te rrahe rreth 3 bilion here dhe do te pompoje rreth 400 miljon litra gjak.
3) Goja juaj prodhon 1 liter peshtyme ne dite.
4) Ne pergjithesi njerezit mund ta mbajne frymen per rreth nje minute. Rekordi boteror eshte 7 minuta e gjysme.
5) Ju merrni fryme rreth 23,000 here ne dite.
6) Ju flisni rreth 5,000 fjale ne dite – megjithese 80% e te folurit eshte bashkebisedim me vetveten.
7) Truri I Ajnshtajnit ishte ne nje nivel mesatar madhesie ( 1375 gram).
8.) Ne 150 vitet e fundit mesatarja e gjatesise se njerezve ne vendet e industrializuara eshte rritur me 10 cm.
9) Nese perberja ujore e trupit tuaj do te ulej me 1% ju do te ndjenit etje.
10) Hipokrati , babai i mjekesise , sugjeroi qe nje grua mund t’i rrise linjat e kraharorit duke kenduar shpesh dhe me ze te larte.
11) Nje njeri mund te jetoje deri ne nje muaj pa ushqime ( pa buke ) , por vetem nje jave pa uje.
12) Njeriu pi rreth 75,000 litra uje gjate jetes se tij.
13) Pas nje periudhe te caktuar rritjeje, floku behet I pergjumur, qe do te thote qe eshte e ngjitur me gjendren e qimes derisa te zevendesohet me flok te ri.
14) Floku ne koke rritet ndermjet 2 dhe 6 vjet perpara se te zevendesohet. Ne rastin e qeroseve do te thote se floku i fjetur nuk eshte zevendesuar me floke te rinj.
15) Burrat humbin rreth 40 fije floku ne dite. Grate humbin rreth 70.

2 thoughts on “Kuriozitete – Trupi i Njeriut”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.