Si te Nderrosh Ngjyren e Syve me Photoshop

Ne kete tutorial do te mesojme nje teknike shume te thjeshte per te ndryshuar ngjyren e syve te dikujt ne nje fotografi duke perdorur shtresen rregulluese te Hue/Saturation ose (Hue/Saturation adjustment layer).

Kjo eshte foto qe do te perdorim.

vajza me sy bojeqielli

Le te fillojme!

Hapi 1: Zmadhojme tek pjesa e syve

Para se te fillojme le ta bejme me te lehte per te pare cfare do bejme duke zmadhuar tek pjesa e syve ne foto. Zgjedhim Veglen e Zmadhimit (zoom tool) tek paneli i veglave te photoshop ose shtypim shkronjen z ne tastjere qe ta zgjedhim menjehere.

Read more

Photoshop ne shqip – Komandat baze te Photoshop-it ne shqip

photoshop-ne-shqip

Ky eshte nje tutorial per tu njohur me panelin e veglave (Tools) te photoshop me nje pershkrim per cdo funksion te ketyre veglave.Ky tutorial eshte shume i mire per ata qe sapo kane marre nje kopje te photoshop dhe s’ja kane idene se si ta perdorin por njekohesisht kane degjuar qe photoshop ben mrekullira dhe mezi presin qe ta mesojne.

Le te fillojme me veglen (Tool-in) e pare pa humbur kohe.Meqe juve do tju duhet ti mesoni veglat me termin anglisht sepse photoshop ne shqip ska, une po jap titullin  e vegles ne anglisht dhe perkthimin anash ne shqip gjithashtu komplet pershkrimin ne shqip gjithashtu cdo vegel do kete shortcut-in ose komanden e shkurter per te zgjedhur kete vegel te praqitur ne kllapa().

Read more