10 gjerat qe duhet te dini perpara se te blini nje aparat fotografik digital

Perpara se te blini nje aparat fotografik digital duhet te dini disa gjera qe do ju ndimojne te beni zgjedhjen e duhur.

1.Tipet e aparateve fotografike dixhitale – ekzistojne shume lloje aparatesh fotografike por ne linja te pergjithshme i specifikojme ne 3 te tille:

  • Aparate fotografike kompakte – te cilet jane dizenjuar per te qene te vegjel,te lehte ne perdorim,duke sakrifikuar keshtu opsione te rendesishme dhe kualitetin e imazheve te prodhuara.kompakt
    Keto lloj aparatesh mund t’i ruajne imazhet vetem ne formatin JPEG.Shumica e tyre kane blic (flash) te inkorporuar me fuqi te vogel qe mund te jete i mjaftueshem vetem per objekte te aferta.Kane shkalle zmadhimi jo shume te madhe,megjithese jane shume te pershtatshme per tu mbajtur gjithmone me vete dhe per te shkrepur foto shume spontane.

    Read more