Si Perdoret Instagram

Instagram eshte nje aplikacion pa pagese per iPhone, iPod touch, iPad dhe Android qe lejon aplikimin e filtrave tek fotografite dhe ju lejon shperndarjen e tyre ne Facebook, Twitter, Flickr etj. Duke qene se eshte nje aplikacion mjaft zbavites dhe mjaft i kerkuar, ne artikullin e meposhtem do ju shpjegojme si perdoret instagrami ne celularin tuaj. Kjo nuk vlen per telefonat me sistem operativ windows.

1. Shkarkoni Aplikacionin Instagram nga iTunes ose direkt nga App Store ne iPhone-in, iPod touch-in, i Pad-in ose nga Play store ne telefonat Android.

Mund ta gjeni kete aplikacion duke aktivizuar App store dhe duke kerkuar per “Instagram”. Aplikacioni mund te shkarkohet pa pagese.

2. Aktivizoni aplikacionin Instagram duke prekur ikonen ne ekranin e celularit tuaj.

instagram1

3. Klikoni butonin “Sign up” ose “Register” dhe shkruani adresen e emailit, username-in, password-in dhe ngarkoni nje fotografi (opsionale) per te krijuar llogarine tuaj ne Instagram.

instagram2

Ju gjithashtu mund te perdorni llogarine tuaj ne Facebook per te krijuar nje llogari te re ne Instagram, mjafton te zgjidhni Username-in qe deshironi dhe nje password.

4. Ju mund te zgjidhni te shtoni kontaktet dhe te gjeni miqte tuaj nga lista e kontakteve, llogaria e Facebook-ut, llogaria e Twitter-it ose thjesht duke i kerkuar ata me emra apo username.

Gjithashtu ju mund te shtoni miq ne kur te deshironi mbasi keni hapur llogarine ne Instagram. Klikoni butonin “Next” mbasi te keni mbaruar.

instagram3

 

5. Tani nese deshironi ju mund te zgjidhni te ndiqni perdorues te Instagramit duke klikuar butonin “Follow” ngjitur me emrin e tyre.

Shtypni butonin “Done” per te kompletuar procesin dhe per te vazhduar menjehere tek llogaria juaj.

instagram4

6. Ju mund te shikoni postimet e bera nga miqte tuaj duke shtypur butonin “Feed” i cili ngjan si nje shtepi dhe ndodhet poshte-majtas ne ekranin tuaj.

instagram5

• Per te rifreskuar faqen shtypni butonin “Refresh” ne cepin e siperm djathtas.
• Ju mund te shtypni butonin “Like” ne forme zemre ose butonin “Comment” ne forme reje per te ndare mendimin tuaj rreth fotografise me perdoruesit e tjere te Instagramit.

7. Nese shtypni butonin “Popular” ju mund te shihni fotografite e ngarkuara nga perdorues te Instagram-it qe po terheqin vemendjen e komunitetit te Instagram-it.

Butoni “Popular” eshte ikona ne forme ylli.

instagram6

8. Duke klikuar butonin “Share” ju lejon te shkrepni foto ose te zgjidhni fotografi nga albumet e telefonit. Ky buton ka shenjen e aparatit fotografik.

• Klikoni ikonen si aparat fotografik per te shkrepur nje foto (per kete duhet nje iPhone ose nje telefon Android). Mund te aktivizoni ose c’aktivizoni flashin sipas nevojes.

instagram7

• Mund te klikoni ikonen e fotos per te zgjedhur nje fotografi nga albumet qe keni ne pajisjen tuaj.

instagram8
• Ju gjithashtu mund te klikoni ne ikonen e video kameres per te regjistruar nje video.

9. Sipas preferencave ju mund ti shtoni fotografise nje filter.

Zgjidhni nje filter qe ju pershtatet per fotografine, mund te ndryshoni eshte disa karakteristika te tjera te fotos ne rreshtin e siperm te celularit dhe kur te keni mbaruar shtypni butonin “Next” .

instagram9

10. Shkruani nje pershkrim te shkurter per fotografine tuaj ose mund te shkruani vendodhjen tuaj.

instagram10

11. Klikoni nje nga rrjetet sociale per te shperndare foton tuaj.

Nese ende nuk e keni bere shkruani username-in dhe password-in per te lidhur rrjetin social me llogarine e instagramit.

instagram11

12. Klikoni “Done” per te perfunduar procesin dhe per te postuar foton.

Fotografia juaj do te shfaqet ne “Feed-in” tuaj dhe ne feed-in e perdoruasve te tjere te instagramit qe ju ndjekin. Ajo gjithashtu fo te postohet ne rrjetet e tjera sociale qe keni zgjedhur.

instagram12

13. Klikoni butonin “News” per tu perditesuar per Instagramin dhe perdoruesit e tjere.

instagram13

14. Nese shtypni butonin e fundit poshte majtas ju mund te shikoni fototgrafite tuaja dhe te ndryshoni profilin tuaj.

instagram14

  •  Ndiqni njerez qe njihni ne instagram nese doni te keni sa me shume ndjekes. Nese ndiqni njerez te panjohur do te keni nje “Feed” te pasur por nuk do te keni ndjekes.
  • Ju do te keni me shume ndjekes nese beni foto plot ngjyra dhe zbavitese.
  • Sa me artistike dhe unike te jene fotografite tuaja aq me shume njerez do ju ndjekin. Eksperimentoni me alternativat qe ju ofron instagram per te arritur kete qellim.
  • Nese nuk doni qe te tjeret te shohin profilin tuaj, vendoseni llogarine tuaj si private.
  • Zgjidhni nje username te vecante qe njerzit mund ta mbajne mend lehtesisht.
  • Perdorni Instagramin per te shprehur jeten tuaj me ane te fotografive.
  • Mos beni 80 fotografi ne dite per te marre me shume perlqime apo per te pasur me shume ndjekes, por jepini vlere cdo fotografie duke e  bere cilesore dhe te paharrueshme.

2 thoughts on “Si Perdoret Instagram”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.