Parashikimi i Motit

Tirane Actual Weather
15°C
Sunny
Ndjehet si: 20°C
Lag. Relative: 62%
Drejt. eres: J
Shpejt. eres: 5.6km/h

Advertisement10 Day Forecast Tirane

E Diel

29 Mars

7°C | 19°C

Partly sunny w/ showers

Partly sunny with a passing shower

E hënë

30 Mars

11°C | 22°C

Showers

Mostly cloudy with a bit of rain

E Martë

31 Mars

9°C | 21°C

Showers

Cloudy with a bit of rain

E Mërkurë

01 Prill

1°C | 11°C

Rain

Cooler with periods of rain

E Enjte

02 Prill

4°C | 15°C

Partly sunny

Partly sunny

E Premte

03 Prill

11°C | 18°C

Mostly sunny

Sunshine and patchy clouds

E Shtune

04 Prill

9°C | 18°C

Showers

Mostly cloudy with a touch of rain

E Diel

05 Prill

11°C | 25°C

Intermittent clouds

Warmer with periods of clouds and sunshine

E hënë

06 Prill

12°C | 24°C

Intermittent clouds

Intervals of clouds and sunshine

E Martë

07 Prill

13°C | 25°C

Intermittent clouds

Intervals of clouds and sunshine


 

Weather Prediction in Albania and Kosovo

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:

Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje
LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

 

Faqe te Ngjashme:

moti ne kosov

 

 

91 thoughts on “Parashikimi i Motit”

Leave a Reply to ... Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.