Fjalor Anglisht Shqip Online
Twitter
Facebook

Parashikimi i Motit

Weather Prediction in Albania and Kosovo

Moti ne aktual ne Tirane

 Parashikimi i Motit

4°C

Clear

Ndjehet si: 4°C

Lag. Relative: 93%
Drejt. eres: CLM
Shpejt. eres: 0km/h

Advertisement

Parashikimi per gjithe javen ne Tirane

E Enjte

 Parashikimi i Motit

15°C | 3°C

Intermittent clouds

E Premte

 Parashikimi i Motit

15°C | 3°C

Sunny

E Shtune

 Parashikimi i Motit

15°C | 3°C

Mostly sunny

E Diel

 Parashikimi i Motit

13°C | -1°C

Mostly cloudy w/ showers

E hënë

 Parashikimi i Motit

13°C | 0°C

Sunny

E Martë

 Parashikimi i Motit

14°C | 2°C

Sunny

E Mërkurë

 Parashikimi i Motit

16°C | 3°C

Sunny 

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:

Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje
LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

 


86 Responses to “Parashikimi i Motit”

Leave a Reply

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.