Fjalor Anglisht Shqip Online
Twitter
Facebook

Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Ne 4 janar 2009 u hapen librat e porosive per makinen 315 km/h Audi R8 duke e bere ate makinen e pare ne bote me te gjitha dritat me LED ( feneret e perparem, dritat e udhetimit diten, sinjalet e kthimit, stopat e frenimit).

audi r8 2 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

LED do te thote (light emitting diode ) nga anglishtja diode qe emeton drite, LED-et jane dritat e se ardhmes sepse ato jane te fuqishme, kane nje shperndarje drite homogjene dhe jane kater here me kursimtare se llambat halogjene qe perdoren zakonisht, gjithashtu kane nje jetegjatesi shume te madhe.

audi r8 5 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

LED-eve mund tu rritet ose tu zvogelohet ndricimi ne menyre elektronike. Ne te ardhmen feneret e perparem do tu pershtaten kushteve te motit, shpejtesise dhe distances midis makinave. Audi tashme ka nje fener i cili ofron vizibilitet te mire naten pa irrituar shoferet qe vine perballe, duke matur distancen e makines qe afrohet dhe pershtatur formen e drites vazhdimisht.
audi r8 6 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Feneri LED i Audi-t R8 eshte perfaqesuesi i pare i nje gjenerate te re feneresh te cilet perdorin vetem LED dhe qe ne vetvete reduktojne c’lirimin e dioksidit te karbonit. Nje pakete me drita te brenshme LED per kabinen dhe kroskotin, sensore shiu etj, jane gjithashtu standart ne kete mrekulli te teknologjise.

audi r8 3 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

Kjo bishe do te kushtoje $110,000 dhe ka 420 kuaj fuqi, Arrin te kape 100km/h nga zero per 4.6 sekonda.

audi r8 4 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED

audi r8 1 Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED


One Response to “Audi R8 V10 Supercar eshte makina e pare e pajisur 100% me LED”

  1. xia says:

    audi r8 nr 1 in the world

Leave a Reply

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.